Voorstelling Richard III+
woensdag 16 november 2022
Richard III
Theaterbezoek voor Kunstklas-1 en de eindexamenklas Drama

Wat gaan we doen?

De leerlingen van Kunstklas-1 gaan samen met de leerlingen van de examengroep Drama naar de Rijswijkse Schouwburg. Daar kijken we naar Richard III, een stuk dat verwijst naar het beroemde toneelstuk van Shakespeare.

Na afloop spreken we na met de spelers.

Het verhaal

De beroemdste schrijver óóit schreef een stuk over jou! Leuk hoor, alleen ben je het absoluut niet eens met de inhoud. Dat overkomt Richard III. Hij kan er maar niet over uit hoe hij wordt neergezet in het befaamde toneelstuk van Shakespeare. 

"Dit is belachelijk! Kijk nou wat hier staat: 'Richard III was de grootste slechterik aller tijden.' Mijn moeder draait zich om in haar graf. Als dat waar was, dan zou ze me toch niet haar hele leven lang 'haar snoesje' hebben genoemd? Nepnieuws, dat is het! Waar is die vent, die zogenaamde grootste schríjver aller tijden, die, die Shakespeare. Hij mag dit eens even lekker komen uitleggen!"

In deze snelle bewerking van ‘Richard III’ (10+) vol verraad om de kroon in handen te krijgen zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin. Na ‘Romeo & Julia’ is dit de tweede voorstelling van Goedemorgen Theaterproducties die Shakespeare eer aan doet, maar met een frisse blik een jong publiek het verhaal laat ontdekken.
Informatie over Richard III vind je op deze site

Info


Deelnemers
Kunstklas 1CK en 1EK
Examengroepen Dans/Drama klas 3/4

Kleding
Vrije keuze

Meenemen:
- n.t.b.

Vervoer:
Bus

Adres
Rijswijkse Schouwburg
Generaal Spoorlaan 10
2283 GM  RIJSWIJK ZH

Begeleiders
Mw. van Winden
Mw. van der Knaap
Dhr. Zwart

Tijden


WOENSDAG 16 NOVEMBER 2022

13:45
Melden in de aula

14:00
Vertrek bus

14:30
Aankomst in Rijswijk

15:00 Voorstelling


16:15 Einde voorstelling, nagesprek met de spelers

±16:45
Vertrek bus

±17:30
Aankomst op school.