samenwerking met Honsels Harmonie
zaterdag 7 oktober 2023
Samenwerking met Honsels Harmonie
muziek en beeldende kunst smelten samen tijdens 85-jarig jubileumconcert

Wat gaan we doen?

Tijdens een avondvullend groot jubileumconcert van onze vereniging op zaterdagavond 7 oktober in De Veiling komen muziek en cultuur samen. Terwijl het orkest samen met musicalster Julia Berendse haar 85-jarige verjaardag viert, tonen de leerlingen van het Lentiz Floracollege hun zelfgemaakte muzikale schilderijen.

Door de keuze om het bekende muziekstuk ‘De Schilderijententoonstelling’ van componist Moessorgski te spelen, is het idee ontstaan om door de kunstexamen-klassen van het Lentiz Floracollege bij de 12 verschillende delen schilderijen te maken. Door deze bijzondere lokale samenwerking laat muzikaal én creatief (jong) talent zien hoe leuk kunst, cultuur én muziek is.

Onno Maat, docent bij het Lentiz Floracollege, vertelt over de bijzondere samenwerking: “Het Floracollege werkt altijd graag samen met organisaties uit de regio, omdat het onze leerlingen een kans geeft hun talent te laten zien. We kijken ernaar uit om de leerlingen te laten inspireren door het muziekstuk, zodat ze hun creativiteit er op los kunnen laten. Wij hopen dat de leerlingen zich verwonderen over hun eigen creaties en dat de bezoekers verrast worden.”

Informatie over het concert vind je op deze site

Info


Deelnemers
Leerlingen examengroep Beeldend klas 3

Kleding
Vrije keuze

Meenemen:
- niets bijzonders

Vervoer:
eigen vervoer

Adres
De Veiling
Julianastraat 49
2685 BB  POELDIJK


Begeleiders
Dhr. Maat
Dhr. Groen

Tijden


ZATERDAG 7 OKTOBER

19:30
Zaal open

20:00 Aanvang Concert