MUSICAL CONNECTION
DEELNEMERSPAGINA

MUSICAL CONNECTION
DEELNEMERSPAGINA
Op deze pagina's komt alle informatie voor de deelnemers aan ons
internationale musicalproject

WEEKPAGINA'S

INFOAVOND

Woensdag 22 november 19:00-20:00 (op school)
REPETITIES

Donderdag 23 november 9:00-11:30 (Flora - A05)MUSICALWEKEN

WEEK 1:
vrijdag 26 januari t/tm zondag 4 februari 2024
Reis naar, repetities en voorstellingen in Kuopio, Finland

WEEK 2:
Maandag 26 februari t/m zaterdag 3 maart
Repetities en voorstellngen in Naaldwijk, Nederland

WEEK 3:
zaterdag 20 tm zondag 28 april
Reis naar, repetities en voorstellingen in Hamburg, Duitsland


 

DEELNEMENDE

SCHOLEN

Lentiz Floracollege

Moeten we daar nog iets over vertellen?


Dutch Academy of Performing Arts

De DAPA is een MBO-opleiding tot musicalartiest in Den Haag. We werken al een aantal jaar met hen samen. De lessen KunstXtra Musical zijn bijvoorbeeld ontstaan uit deze samenwerking.
Er studeren leerlingen van 16-19 jaar oud.
    
Stage School Hamburg

De  Stage School is de grootste particuliere musicalopleiding in Duitsland. De studenten daar zijn tussen de 20 en 25 jaar oud.
We kennen de Stage School van de voorbereidingen voor dit project. Vorig jaar zijn we met een aantal derdeklassers op bezoek geweest en hebben er lessen gevolgd.
De Stage School heeft een eigen theater, het First Stage Theater. Daar worden de eigen musicalproducties van de school gespeeld. Een voorstelling draait daar vaak enkele maanden achter elkaar.
In dat theater gaan wij optreden!
Taidelukio Lumit - Kuopio

Taidelukio betekent letterlijk Kunstschool. Het is een soort middelbare school, die je kan vergelijken met de bovenbouw havo/vwo. De leerlingen studeren er drie jaar en zijn tussen de 16 en 19 jaar oud. Net als het Floracollege heeft de school een kunstprofiel. Dat betekentt dat alle leerlingen naast de gewone schoolvakken hebben gekozen voor muziek, dans of drama.
De beste muzikanten spelen samen in de ShowBand, een pop-orkest van 13-15 muzikanten. Zij gaan de muziek spelen in ons project.
De school heeft een splinternieuw gebouw met een danszaal en een multifunctionele theaterzaal, waar wij gaan optreden.
Waar gaan we heen?

Kuopio (Finland)

Kuopio is een stad van ongeveer 100.000 inwoners in het oosten van Finland. Het ligt maar 400 km verwijderd van de poolcirkel, dus wanneer wij erheen gaan ligt alles bedekt onder een dikke laag sneeuw. De stad ligt middenin een groot merengebied. Zomers kan je er dan ook volop varen. Maar in de winter zijn die meren dik bevroren.
Het is een moderne stad met veel betonnen gebouwen. Maar overal vind je nog traditionele houten huizen en gebouwen. Vlakbij de stad ligt de Puijo. Dat is de hoogste 'berg' in de buurt Daar staat een heel hoge uitkijktoren en een skischans.
Hamburg (Duitsland)

Hamburg is de op twee na grootste stad van Duitsland en heeft meer dan 2 miljoen inwoners. Dat meer dan twee keer zoveel als Amsterdam.
Het is een heel grote havenstad, net als Rotterdam. De stad is in de Tweede Wereldoorlog helemaal verwoest. Daarom zijn er niet veel echt oude gebouwen.  Maar het hele centrum is prachtig opgebouwd en sfeervol.
Hamburg is dé musicalstad van Duitsland en heeft maar liefst 4 grote musicaltheaters, waar alle grote musicals spelen.

PLANNING