Kunstklassen

Naast reguliere klassen heeft het Floracollege ook speciale sport- en kunstklassen. De kunstklas is bedoeld voor leerlingen die zich extra willen verdiepen in kunstvakken. Of dit nou boetseren is of rappen, hip hop dansen of mode ontwerpen: je bent van harte welkom! Wanneer je je aanmeldt op het Lentiz Floracollege, kun je ervoor kiezen om te solliciteren voor de kunstklas. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek, waarin jij kan laten zien waarom wij jou echt moeten hebben in de kunstklas. 

Met de kunstklas hebben we regelmatig uitjes naar kunstzinnige activiteiten, denk aan de musical Soldaat van Oranje, museum Voorlinden of de theatervoorstelling Richard III. Daarnaast ondernemen we ook veel zelf. Zo hebben we vaak kerstconcerten, optredens op de open dagen en ouderavonden en hebben we zelfs in 2021 onze eigen videoclip opgenomen! 

In jaar 1 en 2 krijgen leerlingen van de kunstklas ook nog, bovenop hun reguliere kunsturen, 1,5 uur extra les in de kunstvakken. Dit vak noemen we KunstExtra en dit is bedoeld als verdieping van de kunstvakken. In jaar 1 maken de leerlingen kennis met de lessen KunstExtra Beeldend en Podium, waarna ze één van de twee richtingen kiezen om daar de rest van het jaar extra les in te krijgen. 

In jaar 2 maken de leerlingen bij KunstExtra hun eigen musical van ongeveer een uurtje. De leerlingen van Podium nemen dan het spelen, zingen en dansen voor hun rekening, de leerlingen van Beeldend dragen zorg voor de vormgeving. Daarnaast is er ook nog de productie "Musical factory", waarin KunstExtra Podium van jaar 1 en 2, samen met de leerlingen van jaar 3 Dans en jaar 3 Drama een musicalproductie maken. 

We hopen dat leerlingen van de kunstklassen een breder perspectief krijgen van wat de kunstvakken precies inhouden en dat ze nog beter aansluiten op de examenvakken Dans, Drama of Beeldende kunst. 

In de kunstklassen is plek voor ongeveer 40 leerlingen. Mocht je wel kunstzinnig bezig willen zijn, maar niet in de kunstklas willen/geplaatst worden, dan kun je uiteraard altijd meespelen in/achter de schermen helpen bij andere projecten, zoals de grote musical.

 

Klik HIER om onze vorige kleine musicalproducties van Kunstklas jaar 2 te bekijken.